Kirken - Østerhjermitslev

Gå til indhold

Hoved menu:

Kirken

Øster Hjermitslev kirke ca. 2003

         Øster Hjermitslev kirke ca.1912                                 Øster Hjermitslev kirke ca. 2003                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Her er linket til vores kirke. www.tolstrupstenum.dk


Øster Hjermitslev kirke er opført i 1911 og tegnet af arkitekten Valdemar Schmidt. Byggesummen var kr. 22.000. Jorden til kirken blev skænket af sognefoged Christen Eriksen allerede i 1908.
Kirken består af et langhusskib med apsis mod øst og et tårn med pyramidespids mod vest. I 1934 blev anlægget rundt om kirken udvidet, og først fra dette tidspunkt blev der kirkegård.
På kirkegården er der i dag indrettet et særligt afsnit med gravsten fra sløjfede gravsteder.


 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu